top of page

TURVEHOITO

 

Turpeen vaikutus hoitotapahtumassa perustuu sen sisältämiin bioaktiivisiin ainesosiin. Tärkeimmät vaikuttavat ainesosat ovat humushapot ja fulvohapot, joilla on kyky tunkeutua ihon läpi ja vaikuttaa sananmukaisesti pintaa syvemmältä. Niillä on myös kyky poistaa elimistöstä kuona-aineita. Turve sitoo tehokkaasti lämpöä, joka pysyy muuttumattomana pitkään. Lisäksi turve sisältää monia ihoa hoitavia aineita, kuten rautaa, kuparia, magnesiumia, mangaania ja sinkkiä.

 

Turve puhdistaa, aktivoi, rentouttaa, virkistää, poistaa stressiä, kiihdyttää aineenvaihduntaa ja pintaverenkiertoa.

 

Hoitoturvetta käytetään muun muassa ihottumien, atooppisen ihon, psoriasiksen, allergisten reaktioiden, ihon ohentumien ja haavaumien hoitoon. Sitä voidaan käyttää myös reumaattisien kipujen ja särkyjen lieventämiseen, verenkierrollisiin vaivoihin, diabetekseen, selluliittihoitoihin ja vaihdevuosien sekä muiden naisten hormonaalisien vaivojen hoitoon.

Hoitoturve sopii kaikenikäisille eikä sillä tunneta allergisoivia vaikutuksia. Lämmön johdosta, sydän- ja verenpainetautia sairastavien sekä raskaana olevien, tulisi välttää kokovartalokäsittelyjä.

 

Rentouttava ja puhdistava turvesauna aloitetaan peseytymällä luonnonmukaisilla pesuaineilla, jonka jälkeen hetki lämmitellään iho saunan lämmössä vastaanottamaan turpeen hoitavat ominaisuudet. Tämän jälkeen saunojat levittävät valmiiksi lämmitetyn ja aktivoidun hoitoturpeen koko keholle, saunakaverit auttavat toisiaan turpeen levittämisessä selkään, jalkapohjat viimeistellään vasta löylyissä. Hyvin suojattu n.50-60 asteinen sauna hellii turvesaunojia n. 30 minuutin ajan. Saunassa olon aikana tarjoillaan saunojille raikasta vettä.

 

Turve huuhdellaan suihkussa ja hiukset pestään turveshampoolla. Tämän jälkeen lepäillään kiireettömästi ja nautitaan yrttiteetä ja vettä. Käyttämäni turve on tutkittua ja kotimaista. Valmistaja on Polar Health Oy, Lohja.

 

Turvevaihtoehdot:

- Tavallinen turve

- Kuningatar (sis. hunajan)

- Lumikuningatar (sis. suolan ja hunajan)

- Lumikki (sis. suolan)

- Suklaa/Viini/Aroma-vaihtoehdot

Hoitoon mukaan oma vesipullo ja pyyhe
 

RUUSUSAUNA

 

Ruusu on rakkauden symboli ja kukkien kuningatar, joka hemmottelee tuoksullaan ja saa ihosi hehkumaan. Ruususauna on kokonaisvaltainen vartalohoito. Se sisältää jalkakylvyn, kokovartalokuorinnan ja saunonnan. Hoidoissa käytetään laadukkaita kotimaisia luontaistuotteita.

 

Ensin peseydytään ruusutuotteilla.  Saunan lämmössä hierotaan villiruusu-kuorinta-ainetta ja nautitaan viileästä jalkakylvystä, jossa ruusun terälehdet luovat ylellisyyttä hoitoon. Pienen vilvoittelun jälkeen keholle ja kasvoille sivellään ruususeerumia ja nautitaan lempeistä löylyistä. Saunahoidon jälkeen nautitaan joko yrttiteetä tai mehua. 

 

Anna itsellesi ja ystävillesi kiireetön hemmotteluhetki ja mahdollisuus nauttia pehmeistä löylyistä ja huumaavasta ruusun tuoksusta.

TUHKIMON STRESSINPOISTOSAUNA

 

 

Ihana kehoa puhdistava ja elvyttävä sauna! Pistää aineenvaihdunnan toimimaan, virkistää mieltä ja poistaa kipuja kehosta!

 

Aluksi keho pestään luonnonmukaisilla pesuaineilla ja pesukintaalla/jouhilla narskuvan puhtaaksi. Tämän jälkeen iholle levitetään hunaja/merisuolaseosta. Hoito on kolmiosainen ja joka osion keskeyttää viilentyminen pukuhuoneessa, jossa kääriydytään lakanan sisään huilaamaan. Saunassa sivellään kolmeen kertaan hunaja-suolaseosta vartalolle (ei päähän, kasvoille, sydämen päälle tai suonikohjuille). Välillä vihdotaan iho lempeäksi ja pehmeäksi.

 

Saunassa ollaan aina niin kauan kuin Tuhkimo tanssiaisissa… eli vaikka sydän haluaisi jäädä niin saunasta poistutaan silloin, kun järki sanoo, että pitää mennä.

 

Hoito sopii myös miehille.

TERVASAUNA

 

Tervaa on kansanlääkinnässä käytetty mm. yskään, kurkkukipuun, korvakipuun ja hammassärkyyn. Pikiöljy puolestaan desinfioi ja pintapuuduttaa, jonka vuoksi sitä on käytetty haavojen ja naarmujen hoitamiseen. Ja vanha kansa on aina tiennyt että ” jos ei sauna, terva ja viina auta, se on kuolemaksi”.

Tervasaunahoito alkaa peseytymisellä tervasaippualla ja -shampoolla sekä tervantuoksuisen saunan lämmössä oleskelulla. Lämmittelyn jälkeen iholle levitetään öljyseos, joka koostuu pikiöljystä ja oliiviöljystä. Seos annetaan olla iholla n. 35 min, jonka aikana nautitaan saunan lämmöstä ja viileästä jalkakylvystä.

 

Saunasta voi myös poistua välillä. Lopuksi terva -oliiviöljyseos huuhdellaan pois ja peseydytään tervansaippualla. Saunana jälkeen nautitaan sokeripala/ hunajaa, johon on laitettu Tervasaunahoito aktivoi aineenvaihduntaa, joten juominen on tärkeää ennen hoitoa, hoidon aikana sekä sen jälkeen. 

TUHKIMON HOITOSAUNA

 

Irtaudu hetkiseksi arjesta ihanaan hemmottelusaunaan. Tuhkimon hoitosaunassa puhdistetaan elimistöä kokonaisvaltaisesti. 

 

Tuhkimon hoitosauna on kolmivaiheinen ryhmähoito, jossa yhdistyy saunan hoitavat vaikutukset, vaihtolämpö, suolainen, makea, emäksinen ja karvas. Iho kuoritaan Elämänsuola-hunajaseoksella. Väsyneitä jalkoja hoidetaan virkistävällä jalkakylvyllä ja saunomisen välillä nautitaan raikkaita, puhdistavia juomia. Lopuksi kasvot ja kaulan iho saavat hauskan turvenaamion. Väsymys ja lihasjumit vihdotaan pois! Tuhkimon hoitosauna sopii kaikille arjen sankareille! 

 

Sopii hyvin polttarisaunaksi.

PUHDISTUSSAUNA

 

Puhdistussauna on lääketieteen tohtori Eevan Koposen kehittämä tehokas kehonhoitomenetelmä, joka perustuu suomalaisen saunan ja luonnonkasvien tervehdyttäville ominaisuuksille.

Jokainen saunoja kerää ohjatusti itse luonnosta puhdistukseen sopivia kasveja. Kasveista kootaan sauna-astia, tehdään jalkakylpy ja oma vihta. Ennen saunaan menoa hiusten ja vartalon pesu luonnonmukaisilla pesutuotteilla.Saunassa oma sauna-astia laitetaan saunojan lähelle, jalat upotetaan kylpyyn ja vihdalla vihdotaan. Saunomisen jälkeen jokainen voi tarkastaa omat henkilökohtaiset kasvinsa. Voimakkaimmin tummuneet kasvit ovat imeneet eniten epäpuhtauksia.Puhdistussaunassa tulisi kylpeä noin 20 minuuttia.

Apuna käytämme Rita Apulin kirjoittamaa kirjaa, Puhdistussauna luonnonlääketieteen mukaan.

SUOLASAUNA

Suola on kansanlääkinnässä tunnettu jo pitkään erinomaisilta ominaisuuksiltaan. Suolalla hierominen saunassa vaikuttaa ihoa kuorivana hoitona. Suola myös neutraloi happoja, edistää kuona-aineenvaihduntaa ja täydentää ennaltaehkäisevästi ihon alkalimineraalien varastoja.

Suolasauna aloitetaan ihon pesulla luonnonmukaisilla pesuaineilla. Löylyssä iholle hierotaan Elämänsuolaa koko vartalolle. Suolalla hierominen poistaa kuolleet ihosolut ja auttaa parantamaan ihon verensaantia. Ihohuokoset avautuvat, ihon verisuonet laajenevat ja ihon aineenvaihdunta paranee. Ihonne tuntuu saunasta poistuen todella silkkisenä. 


Suolaisen ilman hengittäminen taas vaikuttaa ennaltaehkäisevänä hoitona hengitysteille. Suolasauna voidaan toteuttaa myös suolalakana- hoitona, jossa kääriydytään suolaisen lakanan sisään löylyttelyn ajaksi. Suositeltava hoitoaika 5-15 minuuttia. Voidaan yhdistää myös muihin hoitoihin.

KLEOPATRA-
SAUNA

 

Kleopatrasaunassa jokainen nainen tuntee olonsa kuninkaalliseksi. Ylellinen kookoskerma sekä öljyn ja hunajan seos rentouttavat vartalosi lempeissä löylyissä ja saa ihosi hehkumaan. Hemmotteleva, jumalainen hoitosauna Kleopatran tapaan, kaunistaa ihoa ja mieltä.

 

Hoidon aluksi hiukset pestään Kleopatra-shampoolla, joka sisältää ternimaitoa ja iho oliivisaippualla.  Saunassa iholle sivellään kookosöljy-oliiviöljy-hunaja-seos. Annetaan vaikuttaa 30 minuuttia. Viileässä jalkakylvyssä tuoksuu huumaavasti eukalyptus ja kookos. Lopuksi iho huuhdellaan ja taputellaan ylimääräinen rasva iholta pois.

 

Sopii hyvin polttarisaunaksi.

bottom of page